Reisprogramma's voor fietsclubs, kleine groepen of individuelen :

Programma Z : 5 daagse rondrit door het Zuidspaanse binnenland. 

Ontdek het authentieke Zuid-Spanje met de racefiets op een originele en sportieve manier, weg van de befaamde costa's, richting binnenland : door de landbouwgebieden van Murcia, langs de wijngaarden van Yecla en Jumilla en over de sierra's van Castilla-La Mancha en Andalucia. Vijf in-/ont-spannende dagen op de fiets voor 650km en 7750hm+, met start en aankomst in Alicante Airport. Kan bovendien over een weekend worden gepland voor max. tijdsefficiëntie. Neem contact voor een gedetailleerd programma.

Nog 2periodes in het voorjaar beschikbaar : 11-16 mei en 16 tot 21 mei

Moeilijkheidsgraad : gemiddeld tot zwaar :  ca. 100 tot 150 km met 1500 tot 2000 hm+ per dag

Programma S : winterbreak met trainingsvolume à volonté ; ook voor fietsclubs en grotere groepen (ZO-Spanje)

Fietsvakantie om onze lange winter te breken. Ideaal om bij aangename temperaturen de conditie op peil te houden in het najaar of jezelf klaar te stomen voor het nieuwe fietsvoorjaar !

We verblijven in een viersterrenhotel aan de kust, van waaruit wij doorheen de landbouwstreek of door de heuvelachtige natuurparken kunnen fietsen. Hier geen drukte en toeristische hoogbouw, maar rustige wegen met minder of meer hoogtemeters naar keuze. Geen verkeerslichten, goed bollend asfalt, een lekker zonnetje ... kortom genieten op twee wielen !

Periode midden oktober tot midden mei.

Moeilijkheidsgraad : licht, gemiddeld tot zwaar (naargelang de keuze van de deelnemers ; ca. 1000 tot 3000 hm+ per dag)

5, 6 of 7 fietsdagen

  

Speciale voorwaarden voor fietsclubs en grotere groepen (minimum 15 deelnemers) : fietstochten en begeleiding in 2 groepen A & B ; vliegtuigreis + vervoer van fietsen 

 

Aanbod voor kleinere groepen van 6 - 8 personen : fietstochten en begeleiding in 1 groep ;incl. H/T vliegtuigreis + huurfietsen;  zie PROMOTIEfilmpje hieronder

Programma A : Regio Alpes de Haute Provence : landschappelijke hoogtepunten in Zuid-frankrijk

Fietsweek doorheen de meest indrukwekkende landschappen van Frankrijk met onder meer ritten in la Montagne de Chabre, Montagne de Lure, Gorges de la Méouge, rondrit rond de Gorges du Verdon. Tussendoor pakken we ook enkele Alpencols mee.

We verblijven op 3 verschillende plaatsen : Sisteron, Salles-sur-Verdon en Barcelonette.

Periode midden mei - midden oktober

Moeilijkheidsgraad : middelzwaar (ca. 1500 tot 2000 hm+ per dag)

 

"All-in" Fietsweek 8 dagen /  6 dagen fietsen : vanaf 899 € pp (incl. H/T vervoer van fiets en deelnemer per minibus).

"All-in" SHORTbike :  4 dagen / 4 dagen fietsen : vanaf 699 € pp (incl. H/T vliegtuigreis + vervoer van fietsen) 

 

Programma T : Trappisten-fietstocht langs de Waalse trappistenabdijen (3,4 of 5 dagen)

Fietsen langs mooie en rustige wegen.

Verblijf, ontbijt en avondeten in historische locaties met min. 3 of 4 sterren en erg goede tot fantastische beoordelingen door hun gasten.

Complete fietsbegeleiding met bagagevervoer, bevoorrading onderweg, trappist-tastings, technische assistentie, GPX-tracks...

Verschillende lastigheidsgraden te kiezen met dagafstanden van 80km tot 200km

 

5-daagse fietstocht "All-in" : vanaf 499€ per persoon 

 


Programma V : SHORTbike Vogezen (4 of 5 dagen)

Enkele dagen fietsen in de Vogezen met alle gekende en minder gekende cols of meer afwisselend met ritten door La Petite Finlande, Lotharingen en Haute-Saône. De ritten zijn beperkt qua afstand, maar toch uitdagend genoeg, want de beklimmingen kunnen zéér steil zijn. We verblijven in een knus 3-sterren familiehotel.

Periode mei - midden 

Moeilijkheidsgraad : middelzwaar tot zwaar

 

All-in  SHORTbike 4 dagen : vanaf 500 € pp (inclusief vervoer van deelnemers, fietsen en bagage)

 

Programma Q : Regio Queyras - Mercantour : cols, cols en nog eens cols

Fietsweek door het hooggebergte over onder meer de Col de la Bonette, col d'Allos, col d'Agnel, col de la Cayolle, col des Champs, col d'Izoard, col de Larche, col de la Lombarde enz .... Koninginnenritten met 3 echte Alpencols. Verbindingsritten doorheen de prachtige valleien van de bergrivieren la Durance, le Guil en l'Ubaye :  het mekka van de wildwatervaarders en van klimfanaten op twee wielen...

Verblijf in Guillestre en Barcelonette.

Periode begin juni  tot eind september

 

Moeilijkheidsgraad : zwaar (ca. 2000 tot 3000 hm+ per dag)

 

"All-in" Fietsweek 8 dagen / 6 dagen fietsen : vanaf 920 € pp  (incl. H/T vervoer van fiets en deelnemer per minibus)

  

"All-in" SHORTbike 4 dagen / 4 dagen fietsen : vanaf 720 €  pp (incl. H/T vliegtuigreis naar Nice + vervoer van fietsen) 

 


Programma J : Regio Jura - Ain - Chartreuse - Vercors (Oost-Frankrijk in al zijn variaties)

Fietsweek doorheen deze oude middengebergtes, minder bekend bij de massa, maar opvallend rustig en gevarieerd. Schitterende landschappen met kortere, maar pittige beklimmingen.

Verblijf in Nantua en Grenoble.

Periode mei- september

Moeilijkheidsgraad : middelzwaar (ca. 1500 tot 2000 hm+ per dag)

 

"All-in" Fietsweek 8 dagen / 6 dagen fietsen : 870 € pp (incl. H/T vervoer van fiets en deelnemer per minibus)Programma D : Regio Dolomieten (Italië) : voor wie van "steil en stijl" houdt...

Fietsweek voor de "echte berggeiten" doorheen een UNESCO Wereld Erfgoed, nl. de Dolomieten met zijn indrukwekkende rotsformaties. De cols in de Dolomieten zijn over het algemeen vrij steil ; 12% is geen uitzondering, dus best een triple of compact cranckstel monteren. Met een 39 vooraan wordt het echt "wringen" op de steilere pentes, behoudens lichtgewichten met "superbenen". Leuk aan de Dolomieten is dat je er kortere rondjes kan fietsen tussen 60 en 100 kilometer met toch meerdere cols en 1600 tot 3000 hoogtemeter, zodat het programma haalbaar blijft.

Geniet van de mix van Italiaanse flair en Tiroolse degelijkheid.

Verblijf in Corvara in Badia en San Vito di Cadore.

Periode : juni-september

Moeilijkheidsgraad : zwaar (ca. 2000 tot 3000 hm+ per dag)

 

All-in Fietsweek 6 dagen fietsen : 920 € pp (incl. H/T vervoer van fiets en deelnemer per minibus)

 

"All-in" SHORTbike 5 dagen / 5 dagen fietsen : vanaf 720 €  pp (incl. H/T vliegtuigreis + vervoer van fietsen) 


Programma P : Trans-Pyrenëen in 6 dagen !

In 6 fietsdagen doorkruisen we de Pyrenëen van west naar oost en overwinnen we quasi alle bekende Pyrenëencols : Marie-Blanque, Aubisque, Soulor, Tourmalet, Aspin, Peyresourde, Portillon, Menté, Portet d'Aspet, Agnes (Fr).... Bonaigua, Canto, Ordino, Envalira (Sp en And)... Samen goed voor ca 700 km en 16.000 hm+

Er is een route door Frankrijk, Spanje en Andorra, maar ook een volledig Franse variante. Gecombineerd met een vroege heenvlucht en late terugvlucht ben je slechts 6 dagen van huis !

Moeilijkheidsgraad : zwaar (1800 tot 4000 hm+ per dag)

Periode : juni - september

 

925 € pp (incl. H/T vliegtuigreis en vervoer van fietsen en bagage)

Programma R : Aanbod voor fietsclubs in het voor- of najaar (N-Spanje)

In een doorsnee fietsclub zijn er snelle en minder snelle fietsers en fietsers die graag klimmen en fietsers die liever vlak fietsen. Voor het clubbestuur is het dan ook vaak "kiezen voor een moeilijk compromis"  of de groep opsplitsen.

Voor die clubs hebben wij een programma uitgewerkt voor een A & B groep, waar er zowel vlak als bergop kan worden gefietst, dus ritten met weinig (<500hm+) of veel (>2500hm+) klimwerk.

De regio is Catalonië in Noordoost Spanje ; de periode april -juni of september-oktober ; prima hotel gelegen aan het strand met buffetmaaltijden en veilige fietsenstalling.

Voor het après-velo gebeuren of voor de meereizende niet-fietsers : terrasjes langs de strandpromenade met lekkers à volonté, mogelijkheden voor toeristische uitstapjes, musea (Dali) en cultuur, shopping, zee&zon&zand.... !

Periode : maart - mei en september - november

Moeilijkheidsgraad : licht tot zwaar (naargelang de keuze van de deelnemers ; ca. 750 tot 3000 hm+ per dag)

  

"All-in" Fietsweek 6 of 7 nachten / 6 of 6.5 dagen fietsen : vanaf  675 € pp groepstarief minimum 20 deelnemers ; kleiner groepen vanaf 825 € pp (incl. H/T vliegtuigreis + vervoer van fietsen)

 

 

"All-in" SHORTbike 4 of 5 nachten / 4 of 4.5 dagen fietsen : vanaf  575 €  pp  groepstarief minimum 20 deelnemers ; kleinere groepen vanaf 700 € pp (incl. H/T vliegtuigreis + vervoer van fietsen)

 

 

Programma's op maat : een exclusieve, flexibele en gepersonaliseerde aanpak !

U zoekt een aangepast programma voor enkele fietskoppels, een groepje fietsvrienden of -vriendinnen ? Stel de vraag en wij proberen een passende oplossing te vinden !!

U wil graag deelnemen aan La Cannibale, het Brevet des Randonneurs des Alpes (BRA), La Marmotte, Le Tour du Mont Blanc of ... ?? Wij zorgen voor een aangepaste voorbereidingsweek en omkadering !